Deze week staat – in Grimbergen alleszins – politiek helemaal in het teken van de toekomstplannen van de Grimbergse meerderheidspartijen voor Grimbergen-centrum. Ondertussen is namelijk duidelijk geworden dat de ambitie voor een ondergrondse – betalende – parking nu ook nog eens uitgebreid wordt met een zogeheten ‘buurtgerichte voedingswinkel’, de veelbesproken ‘Jumbo’. 

CD&V Grimbergen spreekt zich nogmaals sterk uit tegen dit megalomane project in de historische dorpskern van Grimbergen. Het gebrek aan participatie en inspraak, het totaal ontbreken van een masterplan voor de kern, de gevolgen voor de lokale handelaars en marktkramers, de effecten op de belangrijke ecologische situatie aan de rand van het Prinsenbos en de zware impact op mobiliteit en dus ook veiligheid zijn voor ons één voor één bezorgheden en onduidelijkheden die ervoor zorgen dat we niet anders kunnen dan tégen te zijn. 

We zullen dan ook met veel enthousiasme initiatieven ondersteunen die op een constructieve en open manier deze plannen grondig tegen het licht houden. Op niveau van de gemeenteraad zullen we dan ook volmondig een bondgenoot zijn voor deze initiatieven.

Lees hier een HLN-artikel in verband met de infovergadering voor bewoners op 9/3/2022.