Nieuwtjes uit het college van 4 september 2017


zaterdag, 23 september, 2017
Nieuwtjes uit het college van 4 september 2017

9°    Op 2 oktober tussen 7 uur en 19 uur zal de Oostvaartdijk tussen kanaalbrug Humbeek en de Mechelstraat worden afgesloten voor alle verkeer.  Er worden antennewerken uitgevoerd aan de kanaalbrug met een hoogtewerker die op het voetpad zal staan.

12°   Sinds de nieuwe heraanleg van de Populierendallaan zijn er problemen met het in- en uitrijden van de plaatselijke manege.  Er wordt een parkeerverbod ingesteld in de Oude Schapenbaan aan huisnummer 134 over een lengte van ongeveer 15 meter.

15°   De ontwerpplannen van de nieuwbouw voor het OCMW, de bib en aanvullende diensten in Strombeek-Bever worden lichtjes gewijzigd.  Zo zal er extra bureelruimte mogelijk zijn maar ook voldoende opslagruimte voor o.a. de spelotheek en extra ruimte voor de dienst onthaalouders.

16°   De laanbomen van de Beiaardlaan zijn in zeer slechte staat.  De zieke bomen zullen verwijderd worden vlak voor de rioleringswerken worden uitgevoerd.

28°   De gemeente neemt deel aan de dag tegen kanker op 19 oktober 2017.  Er worden 200 gratis gele lintjes besteld die het personeel die dag kan opspelden.

29°   In het kader van Agenda 2030 van de Verenigde Naties loopt er een onderzoek bij steden en gemeenten naar toegankelijke, propere en gratis toiletten voor vrouwen.  Er werd kennis genomen van de vragenlijst en de nodige afspraken voor invulling zullen gemaakt worden.

 

33°   In 2018 vindt het WK voetbal plaats van 14 juni tot 15 juli.  In het verleden resulteerden deze uitzendingen op groot scherm op de parking van het Prinsenbos in een groot en gesmaakt volksfeest.  Er wordt een organisatievergadering gepland.